Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Ένταση στην Βουλή για τις δηλώσεις Προβόπουλου

...σχολιάστε
Θέμα στην Ολομέλεια της Βουλής πυροδότησαν οι δηλώσεις του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, όταν κατά τη συζήτηση επερώτησης της ΝΔ για την ανυπαρξία περιφερειακής πολιτικής ο βουλευτής της ΝΔ Κωστής Μουσουρούλης, ανέφερε πως ο κ. Προβόπουλος δεν είναι ο μόνος που είπε πως αυτό που συνέβη στη χώρα δεν ήταν αναπόφευκτο.

Η αναφορά αυτή προκάλεσε την παρέμβαση των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, αλλά και του παριστάμενου υφυπουργού Ανάπτυξης Θάνου Μωραΐτη, ενώ ο Κ. Μουσουρούλης, που έθιξε το θέμα, διευκρίνισε πως το κόμμα του έχει δεσμευτεί για το τι θα κάνει «για το μη αναπόφευκτο» και «για τη μοναδική διερεύνηση που θα γίνει στη Βουλή».
Ο υφυπουργός Ανάπτυξης, αφού ανέφερε ότι δεν θα μπει στη διαδικασία να απαντήσει στον κ. Προβόπουλο, σημείωσε ότι «ο λαός έχει και μνήμη και κρίση. Όλοι γνωρίζουν πώς η χώρα έφτασε στο σημείο που είμαστε σήμερα, πως κάποιοι την εγκατέλειψαν και την οδήγησαν στα βράχια».
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Πρωτόπαππας, κάλεσε τον κ. Προβόπουλο να ενημερώσει τον ελληνικό λαό, αν θέλει και μέσω της Βουλής, να εξηγήσει σε ποια περίοδο αναφέρεται, αν είχε ενημερώσει εγκαίρως τις ηγεσίες των κόμματων και τι συγκεκριμένα είχε προτείνει. «Όποιος έχει κάτι να πει να το πει. Δεν πρέπει να μιλάμε με υπονοούμενα και χρησμούς. Είμαστε σε μία δύσκολη εποχή, χρειάζονται καθαρές κουβέντες και ειλικρινείς εξηγήσεις από τον οποιονδήποτε», είπε χαρακτηριστικά.
«Οι καθαρές κουβέντες προϋποθέτουν καθαρό μυαλό κι αυτό κρύο κεφάλι», ανταπάντησε ο Κ. Μουσουρούλης, υπενθυμίζοντας τη δέσμευση του κόμματος της ΝΔ για διερεύνηση της υπόθεσης από τη Βουλή.
«Το ΠΑΣΟΚ ενοχλήθηκε από τις επισημάνσεις του κ. Προβόπουλου», είπε από την πλευρά της ΝΔ, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος.

sofokleousin