Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

Χιόνια και Παγετός από το απόγευμα και στην Αττική!

...σχολιάστε
Σήμερα Κυριακή, σε όλη τη χώρα, τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι οι νεφώσεις και τα χιόνια στα ορεινά.
Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν επίσης σε πεδινές περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας, της Χαλκιδικής και από το βράδυ της Θεσσαλίας και των Σποράδων, ενώ δεν αποκλείεται να χιονίσει στη Λήμνο.


Στην Αττική, περιμένουμε νεφώσεις με χιονόνερο κατα περιόδους κυρίως στα βόρεια και λίγα χιόνια στα ορεινά πάνω από τα 500 μέτρα. Από το απόγευμα, ασθενείς χιονοπτώσεις αναμένονται και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο κυρίως στα βόρεια του νομού. Μέγιστη θερμοκρασία θα είναι οι 6 βαθμοί, αλλά στα βόρεια δεν θα ξεπεράσουν τους τρεις βαθμούς.
Παρόμοιο το σκηνικό και στη Θεσσαλονίκη, όπου περιμένουμε κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρης ασθενούς χιονόπτωσης στα δυτικά και πολύ κρύο. Μέγιστη θερμοκρασία οι 3 βαθμοί Κελσίου.
Στην υπόλοιπη Ελλάδα τώρα, ο παγετός θα είναι ολικός. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από -8 έως 4 βαθμούς, στη Δυτική Ελλάδα από 0 έως 10, στην Κεντρική Ελλάδα από -1 έως 5 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 2 έως 7, στο Βόρειο Αιγαίο από 0 έως 4 βαθμούς και στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές του Αιγαίου από 5 έως 12 βαθμούς Κελσίου.
Τέλος, οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν ισχυροί ως σχεδόν θυελλώδεις και τοπικά θυελλώδεις βορειοανατολικοί.
Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις, ενισχυόμενοι τοπικά κυρίως στην έξοδο του Πατραϊκού σε θυελλώδεις.

vatolakkiotis