Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Απίστευτο!Συνταξιούχος παράγγειλε καυσόξυλα και παρέλαβε 79 καλάσνικοφ!

...σχολιάστε
Ένας ρώσος συνταξιούχος βρήκε 79 καλάσνικοφ και ένα ολόκληρο αποθεματικό πυρομαχικών κρυμμένα σε ξύλινα κιβώτια που αγόρασε ως καυσόξυλα.
Η ιστορία άρχισε την Πέμπτη, όταν ένας συνταξιούχος σε ένα απομακρυσμένο χωριό της Σιβηρίας αγόρασε 64 μεγάλα ξύλινα κουτιά. Η αγορά ήταν μια πραγματική ευκαιρία, καθώς ο 57 χρονος Nikolay Nemychev πλήρωσε για αυτά μόνο 500 ρούβλια [περίπου 20 δολάρια].
Ωστόσο, όταν ο συνταξιούχος κοίταξε πιο προσεκτικά, ανακάλυψε ότι τα κουτιά περιείχαν ένα πραγματικό στρατιωτικό οπλοστάσιο. Εκτός από τα τουφέκια Καλάσνικοφ, τα κουτιά ήταν γεμάτα με διάφορα αξεσουάρ για τα Καλάσνικοφ, κυρίως σπασμένα περιφεριακά και 253 περιοδικά.


Ο συνταξιούχος έσπευσε να ενημερώσει την αστυνομία και από τότε έχει ανακριθεί πολλές φορές.Το ίδιο και ο οδηγός που έκανε την παράδοση.
Κατά τη διάρκεια της εν εξελίξει έρευνας, η αστυνομία έχει ήδη ανακαλύψει ότι τα κιβώτια με τα όπλα στάλθηκαν από το οπλοστάσιο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας προς το στρατιωτικό εργοστάσιο Izhmash, που παράγει τα Καλάσνικοφ, για καταστροφή.
Ο οδηγός που παρέλαβε τα ξύλινα κουτιά, σύμφωνα με πληροφορίες σκέφτηκε ότι ήταν άδεια και για πέταμα. Είναι ακόμα ένα μυστήριο, το πώς δεν παρατήρησε ότι επτά από αυτά ήταν σημαντικά βαρύτερα από τα υπόλοιπα.
« Ένας άνθρωπος από το χωριό μου, μου ζήτησε να μην καταστρέψω τα πλαίσια, διότι θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ως καυσόξυλα - αυτό είναι όλο», είπε ο οδηγός στο ειδησεογραφικό κανάλι Vesti. "Όταν τα κιβώτια φορτώθηκαν στο αυτοκίνητο, ήμουν πίσω από το τιμόνι, γι 'αυτό δεν είδα τι είδους κουτιά ήταν αυτά που έπρεπε να καταστραφούν».
Οι αστυνομικοί διεξάγουν πλήρη έλεγχο του εργοστασίου και των σπιτιών του χωριού. Η διοίκηση του εργοστασίου δεν έχει μέχρι στιγμής σχολιάσει το θέμα.
Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Dmitry Rogozin στο Twitter του υποσχέθηκε να εξετάσει την υπόθεση προσωπικά και να διεξάγει μια ειδική συνεδρίαση στο εργοστάσιο.

rt