Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012

Η Μέση Ανατολή έτοιμη για πόλεμο-Η Ιορδανία θα προστατεύσει το Ισραήλ με πυραύλους Πάτριοτ.

...σχολιάστε
Η Ιορδανία θα τοποθετήσει τέσσερις συστοιχίες πυραύλων Πάτριοτ στο έδαφός της, για να προστατεύσει τόσο τον εαυτό της όσο και το Ισραήλ από αεροπορικές επιδρομές της Συρίας, όπως ανέφερε η γαλλική εφημερίδα Le Figaro την Πέμπτη.

Ένας ευρωπαίος εμπειρογνώμονας σε θέματα της Μέσης Ανατολής  δήλωσε στην εφημερίδα ότι οι πύραυλοι θα σταθμεύσουν στο βόρειο τμήμα της Ιορδανίας, κοντά στην πόλη της Irbid που βρίσκεται κοντά στα σύνορα της Ιορδανίας με τη Συρία.


Σύμφωνα με την εφημερίδα, η Γερμανία θα παράσχει στην Ιορδανία τις συστοιχίες των Πάτριοτ, τις οποίες αγόρασε από τις ΗΠΑ μετά τον πόλεμο του Κόλπου το 1991.

Η Le Figaro υποστήριξε ότι οι ΗΠΑ έχουν ήδη συμφωνήσει για την τοποθέτηση των συστοιχιών των Πάτριοτ στην Ιορδανία, και διάφορες πηγές δήλωσαν στην εφημερίδα ότι το Ισραήλ εργάστηκε παρασκηνιακά για να βοηθήσει στην υλοποίηση του σχεδίου.

"Οι πύραυλοι Πάτριοτ θα επιτρέψουν την αναχαίτιση των πυραύλων Σκουντ πάνω από τον ουρανό της Ιορδανίας, πριν ακόμη φτάσουν στο ισραηλινό έδαφος", είπε ο εμπειρογνώμονας στη γαλλική εφημερίδα, προσθέτοντας ότι το Ισραήλ φοβάται ότι η Συρία θα κάνει χρήση των πυραύλων Σκουντ, οι οποίοι έχουν βεληνεκές 300 χιλιόμετρα, αν ο Πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ Άσαντ πιεστεί αρκετά και αισθανθεί ότι δεν έχει καμία άλλη επιλογή από το να εκτρέψει την προσοχή, με μια επίθεση του στο Ισραήλ.

Οι εμπειρογνώμονες έχουν προειδοποιήσει για μια ενδεχόμενη επίθεση της Συρίας κατά του Ισραήλ, εάν ο Άσαντ αισθανθεί ότι απειλείται από τους αντικαθεστωτικούς της χώρας του.

Η τρομοκρατική οργάνωση Χεζμπολάχ, που υποστηρίζεται από το Ιράν και τη Συρία, δήλωσε πρόσφατα ότι θα κάνει τα πάντα για να αποτρέψει την πτώση του Άσαντ από την ηγεσία της Συρίας, ακόμα και να επιτεθεί στο Ισραήλ.

Η Χεζμπολάχ δήλωσε ότι εργάζεται για να εξασφαλιστεί η διατήρησή του Άσαντ  ως ηγέτη της χώρας, και ότι έχει κάποιες «εκπλήξεις» για όσους επιχειρήσουν να αφαιρέσουν την εξουσία από τον Άσαντ.

Το ισραηλινό υπουργείο Άμυνας και οι αρχές της Ιορδανίας αρνήθηκαν να σχολιάσουν το δημοσίευμα της εφημερίδας Le Figaro.

israelnationalnews απόδοση η ψείρα